החומרים:
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
4\3 כוס חלב פושר
כפית תמצית וניל
2\1 כפית מלח
2 ביצים
3\1 כוס סוכר
100 גר' חמאה רכה
לערבב את הקמח והשמרים. לשים את כל החומרים חוץ מהקמח והחמאה במקסר וללוש בוו 5 דקות.
להוסיף את החמאה והמלח וללוש עוד 5 דקות.
להתפיח עד שמכפיל עצמו (תלוי במזג אוויר בין שעה לשעתיים)
מילוי:
200 גר' חמאה רכה
1 כוס סוכר חום כהה
4 כפות קינמון
200 גר' אגוזי מלך גרוסים.
טוחנים הכל ומקררים.
מרדדים את הבצק, מורחים, מגלגלים, חותכים לשבלולים. שמים בתבניות עם קצת רווחים כדי שיהיה לבצק מקום לתפוח
(משהו כמו 2 ס"מ בין שבלול לשבלול.
מחממים תנור ל – 180 מעלות, מורחים למעלה ביצה, מכניסים לתנור תבנית עם מים רותחים ומכניסים לתנור כ-15 דקות.
כשיוצא שמים סירופ רותח (חצי ליטר מים, 250 גר' סוכר – להרתיח, ולהמשיך לבשל על אש קטנה עד שהסוכר נמס
והסירופ הסמיך קצת… אפשר להוסיף מקל קינמון לסוכר)