שבלולי קינמון – מתכון בדוק ליום חורפי סוער, גשום ומושלג

החומרים:
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
4\3 כוס חלב פושר
כפית תמצית וניל
2\1 כפית מלח
2 ביצים
3\1 כוס סוכר
100 גר' חמאה רכה


12342674_912009102181693_8378463164240943297_n

לערבב את הקמח והשמרים. לשים את כל החומרים חוץ מהקמח והחמאה במקסר וללוש בוו 5 דקות.
להוסיף את החמאה והמלח וללוש עוד 5 דקות.
להתפיח עד שמכפיל עצמו (תלוי במזג אוויר בין שעה לשעתיים)


מילוי:

200 גר' חמאה רכה

1 כוס סוכר חום כהה

4 כפות קינמון

200 גר' אגוזי מלך גרוסים.

טוחנים הכל ומקררים.

מרדדים את הבצק, מורחים, מגלגלים, חותכים לשבלולים. שמים בתבניות עם קצת רווחים כדי שיהיה לבצק מקום לתפוח
(משהו כמו 2 ס"מ בין שבלול לשבלול.
מחממים תנור ל – 180 מעלות, מורחים למעלה ביצה, מכניסים לתנור תבנית עם מים רותחים ומכניסים לתנור כ-15 דקות.
כשיוצא שמים סירופ רותח (חצי ליטר מים, 250 גר' סוכר – להרתיח, ולהמשיך לבשל על אש קטנה עד שהסוכר נמס
והסירופ הסמיך קצת… אפשר להוסיף מקל קינמון לסוכר)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מתכונים מעולים

פברואר 2012 – עוגת תפוחים בחושה עם קלבדוס ואגוזים

פברואר 2012 – עוגת…

מתכון לכבוד השלג שיורד בירושלים. כמה יפה העיר…

מרץ 2012 – עוגת שוקולד וקוקוס (עוגה של פעם)

מרץ 2012 – עוגת…

עוגת השוקולד וקוקוס ליוותה אותי לאורך ילדותי. הריח…

עוגת דבש ללא גלוטן

עוגת דבש ללא גלוטן

3 תבניות אינגליש או תבנית עגולה 24 ועוד…

דילוג לתוכן